vrijdag 30 januari 2015

Bezoek binnen de muren van Castel Sant'Angelo

Aan de linkeroever van de Tiber staat Castel Sant'Angelo oftewel de Engelenburcht. Dit imposante, ronde, stenen bouwwerk is vanuit het centrum goed te zien. Bij het laatste bezoek aan Rome werden we aangenaam verrast toen we een kijkje namen binnen de dikke kasteelmuren.
 
Een beetje geschiedenisles vooraf: Het dateert uit 138, toen het dienst deed als mausoleum voor keizer Hadrianus en zijn familie. Het verhaal gaat dat engel Michael in 580 vanaf de burcht het einde van de pest aankondigde, vandaar de naam Sant'Angelo. In de 5e eeuw werd het een gevangenis en een schuilplaats voor de paus tijdens belegeringen. Er werd zelfs een ondergrondse gang aangelegd tussen de St. Pieter en het kasteel in 1270. De gevangenen werden over de Ponte Sant'Angelo gevoerd om te worden geëxecuteerd op Campo di Fiori!
 
Tegenwoordig is het kasteel een museum dat allerlei voorwerpen laat zien uit diverse perioden uit de Romeinse geschiedenis. Bovenin zijn terrassen en een café wat een prachtig panoramisch uitzicht biedt op o.a. de St. Pieter. Dus laat je net als ons verrassen en neem een kijkje in het verborgen leven wat hier eeuwenlang heeft plaatsgevonden. Zeker de moeite van een bezoekje waard!
 Uitzicht vanaf de Ponte Sant'Angelo. 
Een van de mooiste loopbruggen van Rome ontworpen door Bernini.
Let op de engelenbeelden!

Plaatje vanaf de overzijde van de Tiber.
 
Qui siamo!!
 
Kanonskogels uit vroeger tijden liggen klaar voor gebruik,
ter verdediging van het fort


Uitzicht vanaf het dak van Sant'Angelo

Een van de plekjes op het terras waar je kan genieten van het uitzicht,
 eventueel onder genot van een drankje of hapje
 

Castel Sant'Angelo by night

Een van de zalen met eeuwenoude fresco's

Aartsengel St. Michael

Binnen de muren van Castel Sant'Angelo


Liefdesslotjes geketend aan de Ponte Sant'Angelo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten